Köttfärslimpa med tomatsås

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

800 g köttfärs
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl Mjölk 3%
1 ägg
1 1/2-2 tsk salt
1 krm peppar
soja

Tomatsås:
500 g tomatfond
eller passerade tomater
salt och peppar

Gurkdressing:
1/2 gurka
2 dl Lätt Crème Fraiche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Till garnering:
persilja

Till servering:
kokt potatis

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i 15 minuter. Rör ned köttfärs och ägg. Krydda med salt och peppar. Stek gärna en provbiff för att kolla kryddningen. Forma färsen till en limpa i en smord långpanna. Klicka på lite extra smör och pensla med soja. Stek i ugn ca 20 minuter. Värm och krydda tomatsåsen. Skala gurkan och dela den på längden. Skrapa ur kärnorna och skär gurkan i halvmåneformade skivor. Blanda med crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, tomatsås och gurkdressing. Toppa gärna med lite finhackad persilja.

huvudratt